Kuvateksti

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen kisoihin on päättynyt. Muistathan maksaa ottelumaksun (50€) ennen kisoihin saapumista.

Ilmoittautuminen pelipäivänä:

Joukkueita pyydetään ilmoittautumaan pelipaikalla omalle kentälle, jonka numero selviää otteluohjelmasta. Tämä toimitetaan joukkueen vetäjälle hyvissä ajoin ennen kilpailuja.

Tervetuloa pelaamaan ja viihtymään!


Mölkkykisoihin liittyvää tietoa ja määräyksiä

Osallistuminen/joukkueet Turnaukseen osallistutaan nelihenkisin joukkuein.Joukkueeseen voi kuulua yhteensä neljä (4) pelaajaa. Aina ennen jokaista uutta peliä kapteeni ilmoittaa joukkueen heittojärjestyksen. 
Joukkueen ikä- ja sukupuolijakauma on vapaa.


Pelikentät

Pelikentät on numeroitu.

”Tuomarit”

Jokaisessa pelissä on kirjuri. Sääntöjen tulkinnasta vastaa kentällä pelaavat joukkueet. Kirjurit ilmoittavat ääneen joukkueen pistetilanteen ennen heittoa ja jokaisen heiton
jälkeen joukkueen saaman pistemäärän sekä vielä yhteenlasketun pistemäärän.
Joukkueet kuulevat siis koko ajan tilanteen ja mahdollisen yhteenlaskuvirheen voi täten heti korjata. Mahdollisesta virheestä ilmoittaa joukkueen kapteeni kirjurille. Mikäli kuitenkin tapahtuu jonkun joukkueen kohdalla yhteenlaskuvirhe ja sitä ei huomata korjata ennen joukkueen seuraavaa heittoa eli se huomataan vasta myöhemmin, jää tuo virhe voimaan ns. kirjurivirheenä.


Neljännesvälieristä lähtien on jokaisessa pelissä kirjuri ja kapulannostaja. 
Joukkueiden kannattaa myös itse pitää kirjaa ja kuunnella tarkkaan ilmoitukset tilanteesta!


Pääperiaate

Turnauksessa edellytetään hyvää urheiluhenkeä ja -mieltä, kanssakilpailijoiden huomioimista sekä pidättäytymistä karkeasta kielenkäytöstä ja alkoholin nauttimisesta kilpailualueella. Tupakointi on kielletty heittosuorituksen aikana pelikentällä. Lisäksi pelaaja ei saa esiintyä ilman paitaa. Mikäli näitä ohjeita ei noudateta, voi se pahimmassa tapauksessa johtaa turnauksesta
poissulkemiseen.

Alkoholi

Pelikentille alkoholipitoisten juomien tuonti on ehdottomasti kielletty. Joukkueet eivät saanauttia pelin aikana alkoholijuomia. Rikkomuksesta joukkue suljetaan poiskisoista. Poliisin lupapäätöksen mukaan järjestyksenvalvojien tulee kohdistaa valvontansa erityisesti siihen, ettei tilaisuuteen eikä siellä nautita alkoholijuomia muualla kuin hyväksytyillä anniskelualueilla.

Palkinnot

Palkintojenjako tapahtuu välittömästi, kun mitalipelit ovat ohi.

Huolto


Alueella on yleisö WC:t sekä kisaravintola. 
Muita määräyksiäSäännöissä mainittu heittopaikka on nimeltään mölkkaari. Sen koko on etuosaltaan n. 51,5
cm ja sivuiltaan 25 cm. Mölkkaaren sivut ovat asetettu 45˚ kulmaan.

Heittäminen (virheellisestä suorituksesta heitto tuomitaan yliastutuksi)Heitto tapahtuu mölkkaaren takaa ja heiton jälkeen poistutaan suoraan taaksepäin Heittäjä tai heittokalikka ei saa koskea mölkkaareen. Heittovuoro on käytetty, kun heittokapula koskettaa maata.

Kaikki heittotavat ovat sallittuja.Joukkueita pyydetään huomioimaan, että heittäjä pääsee esteettömästi poistumaan mölkkaaresta! Mikäli pelaaja liikkuu pyörätuolilla ja osallistuu peliin, muutetaan mölkkaari suoraksi. Pyörätuolipelaajalla voi olla avustaja, joka työntää hänet heittopaikalle ja heiton jälkeen pois.

Kun joukkue on pistemäärässä 37 tai enemmän tuomitaan yliastuminen aina niin, että joukkueen pisteet putoavat 25:teen.

Pelit pelataan Tacticin toimittamilla Mölkkypeleillä. Heittokapulat pyritään punnitsemaan ennen pelejä.

Alkulohkojen pelit aloitetaan kentillä otteluohjelmassa annetun aikataulun mukaisesti.

Tule ajoissa paikalle!
Otteluohjelman muut aikataulut ovat noin aikoja!

Kun kenttäkuulutus ilmoittaa peliajan, on sitä tietoa joukkueen noudatettava. Joukkueen on 5:den minuutin sisällä saavuttava kokonaisuudessaan kentälle tai se pahimmassa tapauksessa suljetaan pois kilpailusta.
Joukkueiden ei kannata poistua pelialueelta kovinkaan kauaksi, jotta kuulutukset kuuluvat.

Yhteisesti kaikkia kannustaen luodaan tapahtumaan hyvä henki ja viihtyvyys!